10 éves a DesignSpark

A világszerte immáron közel egymillió tagot számláló DesignSpark közösség egyre fontosabb szerepet tölt be a mérnöki innováció globális erőforrásaként

2020. november 03., kedd, 11:47

Címkék: DesignSpark PCB online platform online portál RS Components

Az RS Components (RS) a DesignSpark platform - a vállalat online tervezési mérnöki platformjának -10 éves évfordulóját ünnepli, és ennek alkalmából vadonatúj funkciókat és új dizájnt vezetett be weboldalán, hogy tükrözze a több mint 970 000 tagot számláló közösség használhatóságra és funkcionalitásra vonatkozó igényeit. A 10. évforduló alkalmából az RS számos ünnepi kezdeményezést fog tartani 2020 hátralévő részében.

Az új megjelenéssel rendelkező DesignSpark weboldalt, amelynek lokalizált verziója elérhető Kínában, Franciaországban, Németországban, Japánban, Észak-Amerikában és az Egyesült Királyságban, felhasználói visszajelzések segítségével fejlesztették ki, hogy tisztább, egyszerűbb felületet hozzanak létre a tartalom megkeresésére és felhasználására. A továbbfejlesztett keresési és szűrőeszközök, valamint a színkóddal ellátott részek szintén a navigációt segítik elő, és javítják az oldal által kínált felhasználói élményt.

A DesignSpark 2010. júliusi indulása óta a globális mérnöki közösségben elismert értékes erőforrássá nőtte ki magát, amely tervezési megoldásokat és támogatást nyújt a ciklusidő prototípus-készítés révén történő gyorsításához az ötletek gyors piacra dobása érdekében. A NYÁK-, mechanikus és elektromos eszközökből álló, ingyenesen elérhető professzionális DesignSpark szoftvercsomag olyan hozzáférést biztosít, amely világszerte tervezői projektek millióinak megvalósulását tette lehetővé, és ebben a professzionális mérnökök, a technológiai készítők, valamint a tanulók is szerepet játszottak.

A DesignSpark platformra kétpercenként új mérnök regisztrál tagként, így a DesignSpark közösség gyorsan halad az egymilliós tagszám elérése felé. A DesignSpark magas szintű online aktivitását és népszerűségét figyelemre méltó statisztikák bizonyítják, többek között a következők: a professzionális tervezőszoftvert minden 20 másodpercben megnyitja egy mérnök; a tervezési támogatási eszközöket, például a CAD-semleges modelleket és a lábnyomokat 12 másodpercenként töltik le; valamint a mérnöki közösség által megosztott tartalmakat 4 másodpercenként megtekintik.

A 24 órás online tervezési támogatás mellett a DesignSpark számos szórakoztató kezdeményezést szervezett az évtized során, ideértve a Superman akciófigura űrbe történő kilövését egy Raspberry Pi modul segítségével, valamint Richard Browning technológiai vállalkozóval együttműködve, az általa kifejlesztett innovatív emberi meghajtású repülőruha bemutatására. A DesignSpark Podcast sorozat, amely könnyed módon közelíti meg a technológia témáját, annyira népszerűnek bizonyult, hogy elérte a 4. helyet az Apple technológiai témájú podcastlistáján.

A DesignSpark emellett oktatási platform, amely projektek és versenyek szervezésével ösztönzi a fiatalabb generációt a STEM-területek tevékenységeiben való részvételre. A 10. évfordulós ünnepségek részeként számos versenyre kerül sor az év folyamán az új DesignSpark weboldalon és a DesignSpark közösségi oldalain, amelyek során díjakkal ösztönzik mérnökök minden korosztályát az interaktív tervezési kihívásokban való részvételre.

Mike Bray, az Innovation és a DesignSpark csoport alelnökének szavaival: „2010-ben azért indítottuk el a DesignSparkot, hogy támogatást kínáljuk a tervezőmérnökök számára minden szinten, a tanulóktól és a hobbistáktól kezdve a profi mérnökökig, akik szembesültek a csökkentett létszámú tervezőcsapatok által teremtett kihívásokkal, valamint annak szükségességével, hogy a növekvő verseny közepette gyorsabban készítsék el a terveket. Ezek az alapelvek máig érvényben vannak, és a közösségünkkel folytatott aktív és folyamatos kapcsolattartás révén, valamint tagjaink visszajelzései alapján tovább fejlődtünk, és olyan platformmá alakítottuk a DesignSparkot, amely biztonságos online támogatási célpontként szolgál a mérnökök számára szerte a világon.”

Az új DesignSpark weboldal a mai naptól él a következő címen: www.rs-online.com/designspark.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek